SPS-ohjaaja, Pilatesohjaaja ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

SPS-ohjaaja, Pilatesohjaaja ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

Ihmiskeho on hyvin mielenkiintoinen toiminnallinen kokonaisuus ja liike on lääke moniin ongelmiin. Pilates- ja venyttelymetodien aktiivisen harrastamisen aloitin vuonna 2004 monista kehoni vaivoista johtuen. Siitä alkoi matka kehon kuntouttamisen menetelmiin ja pyrkimys kohti kivutonta ja tasapainoisesti toimivaa kehoa.

Olen valmistunut pilatesohjaajaksi Suomen Terveysliikuntainstituutin laajasta PilatesHealth I-III -ohjaajakoulutuksesta 2015-2016 ja Somatic Stretching -ohjaajaksi Somatic Studiolta. Lisäksi olen kouluttautunut Spiraalistabilaatio SPS -ohjaajaksi ja Sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi. Olen myös Suomen Pilates Yhdistyksen jäsen. Ohjaan asiakkailleni sellaisia menetelmiä, jotka ovat auttaneet pitkäaikaisiin selkävaivoihini ja joita harrastan aktiivisesti. Täydennän omaa osaamistani jatkuvasti lisäkoulutuksissa, sillä haluan tarjota asiakkailleni viimeisintä tietoa kehon toiminnasta ja kuntouttamisesta. Taustaltani olen filosofian maisteri, pääaineena etnomusikologia (musiikintutkimus) sekä musiikkipedagogi (AMK) ja toiminut soitonopettajana parikymmentä vuotta.

Tervetuloa mukaan pienryhmätunneille tai yksilöohjaukseen!

Spiraalistabilaatio (SPS)

Tule tutustumaan kehoa tasapainottavaan, selän asentoa korjaavaan, liikkuvuutta lisävään ja ylläpitävään Spiraalistabilaatio (SPS) -menetelmään. SPS-harjoitteet tehdään erityisen, pitkän vastuskuminauhan avulla ja ne vähentävät selän välilevyjen painetta ja nostavat ryhdin kannatukseen aktivoimalla kehon toiminnalliset spiraalilihasketjut. Spiraalistabilaatiolla saat selkävaivat kuriin ja ryhdin kuntoon. Huomaat eron kehossasi jo ensimmäisellä harjoituskerralla.

SPS-harjoittelu sopii kaiken kuntoisille, sillä harjoitteet tehdään pystyasennossa, seisten tai istuen. Jo ensimmäisen harjoittelukerran jälkeen voit jatkaa harjoittelua kotona. Saat kurssilta kuvalliset ohjeet. SPS sopii erinomaisen hyvin kehon asentoa ylläpitäväksi kotiharjoitteluksi esim. fysioterapian, kalevalaisen jäsenkojauksen ja hieronnan lisäksi.

Richard Smišek, tsekkiläinen lääkäri, on yli 30 vuoden aikana kehittänyt SPS-menetelmän erityisesti skolioosin, välilevyn pullistumien ja muiden selkävaivojen hoitoon. SPS on viime aikoina levinnyt eri puolille maailmaa ja sitä käytetään niin kuntoutuksessa, vaivojen ennalta ehkäisyssä kuin urheiluvalmennuksessakin.

Seuraavat SPS-kurssit TerveysHuoltamolla

SPS-PERUSKURSSIT, kaikilla kursseilla vielä paikkoja vapaana

 • KURSSI 1. torstaisin 6.9.-27.9.2018 klo 18.15-19.30
 • KURSSI 2. torstaisin 4.10.-1.11. klo 18.15-19.30 (ei harjoitusta 18.10.)
 • KURSSI 3. maanantaisin 22.10.-12.11. klo 17.15-18.30

Kurssin hinta 79 e (sis. alv) + SPS-nauha 34 e.

Kurssit ovat 5 henkilön pienryhmiä.

Ilmoittaudu mukaan: anitan.pilates@gmail.com

SPS-JATKOKURSSIT peruskurssin käyneille, kaikilla kursseilla vielä paikkoja vapaana

 • KURSSI 1. maanantaisin 20.8.-10.9.2018 klo 17.15-18.30
 • KURSSI 2. maanantaisin 17.9.-8.10.2018 klo 17.15-18.30
 • KURSSI 3. torstaisin 8.11.-29.11.2018 klo 18.15-19.30

Kurssin hinta 79 e (sis. alv)

Ilmoittautumiset: anitan.pilates@gmail.com

Voit sopia myös ajan Sinulle räätälöityyn SPS-YKSILÖOHJAUKSEEN!

Lue lisää: www.spiraalistabilaatio.fi

 

TRE®-stressinpurkumenetelmä

TRE® on yhdysvaltalaisen stressin- ja traumanhoidon asiantuntijan, tohtori David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä ja se sopii kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi. TRE-harjoittelu vähentää stressiä ja nopeuttaa palautumista, lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta, vähentää noveloireita ja kiputiloja, lisää kehotietoisuutta, parantaa unenlaatua ja lisää energiaa. Osallistumalla sertifioidun TRE®-ohjaajan pitämälle aloituskurssille tai yksilöohjaukseen voit jatkaa harjoittelua yksin tai ohjatussa ryhmässä. TRE®:tä ei suositella, jos sinulla on epilepsia, syöpä, dementia, äskettäinen leikkaus tai murtuma, vakavia mielenterveyden häiriöitä, muita vakavia sairauksia tai jos olet raskaana.

Seuraava TRE-TUTUSTUMISKURSSI TerveysHuoltamolla

 • pe 31.8. ja pe 14.9. klo 16.30-18.00

Kurssi koostuu kahdesta 1,5 tunnin tapaamisesta. Saat kurssilta kotiharjoitteluohjeet.
Kurssin hinta 75 e/hlö.
Kurssin jälkeen voit jatkaa TRE-harjoittelua itsenäisesti tai osallistua TRE-harjoitusryhmiin TerveysHuoltamolla. Saat kurssilta kotiharjoitteluohjeet

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: anitan.pilates@gmail.com.


TRE-RYHMÄHARJOITUKSET menetelmään jo tutustuneille

 • lisätietoja syksyn aikana

Harjoituksen hinta 18 e/hlö. Mukaan voidaan ottaa 4 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan anitan.pilates@gmail.com

 

Muista myös TRE-YKSILÖOHJAUS, varaa oma aikasi anitan.pilates@gmail.com

TRE-menetelmän harjoittelun voi aloittaa myös henkilökohtaisessa yksilöohjauksessa. Yksilöohjaus voi olla myös TRE-harjoittelun tukemista oman harjoitteluprosessin aikana.

Lisätietoja: www.trefinland.fi

Kuntouttava pilates ja kehonhuolto

Pilates ja kehonhuolto vahvistavat syviä lihaksia, lisäävät liikkuvuutta sekä parantavat kehonhallintaa. Kaikki liikkeet kytketään keskivartaloon, hengitys yhdistetään liikkeeseen ja näin kehon voima ja liikkuvuus lisääntyvät. Pilateksen avulla opit tuntemaan paremmin kehoasi ja sen toimintaa sekä saat paremman ryhdin, ja näin voit päästä eroon erilaisista kivuista ja säryistä. Omat ja asiakkaiden kokemukset ovat vakuuttaneet minut pilates- ja liikkuvuusharjoittelun tehokkuudesta kehon monien ongelmien kuntouttamisessa, toiminnallisen tasapainon palauttamisessa ja vaivojen ennaltaehkäisyssä.

Yksilöllistä kuntoutusta tarvitaan myös synnytyksen jälkeisessä palautumisessa ja vatsalihasten erkaantumassa. Raskaus ja synnytys ovat kova rasitus keholle ja synnytyksen jälkeinen harjoittelu tulisi aloittaa hallitusti, jotta kehon toiminta saataisiin palautettua mahdollisimman tasapainoiseksi. Vatsalihasten erkaantumaa kuntoutetaan yksilöllisesti räätälöidyllä harjoitusohjelmalla, jonka avulla lantionpohjanlihasten ja vatsalihasten oikeanlainen toiminta saadaan palautettua ja suorat vatsalihakset palautuvat yhteen.

 

Hinnat:

TRE®-stressinpurkumenetelmä

 • TRE®-aloituskurssi 75 e
 • TRE®-harjoitusryhmä 18 e
 • TRE®-yksilöohjaus 75 e
 • myös luennot ja workshopit sopimuksesta

Pilates ja SPS

 • SPS-kurssi 79 e
 • SPS-nauha 34 e
 • Yksilöohjaus 57 e
 • pilates- ja kehonhuoltoryhmät: 12 kerran kausi 192 e (á 16 e), kertamaksulla 18 e
 • myös luennot ja workshopit sopimuksesta

Pilates- ja kehonhuolto-ohjaukset sis. alv 10 %

TRE-ohjaukset sis. alv 24 %

Maksutapana laskutus

Ajanvaraukset ja yhteydenotot:

anitan.pilates@gmail.com

050 582 3729