SPS-, Footbic-, Pilates- ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

SPS-, Footbic-, Pilates- ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

Ihmiskeho on hyvin mielenkiintoinen toiminnallinen kokonaisuus ja liike on lääke moniin ongelmiin. Pilates- ja venyttelymetodien aktiivisen harrastamisen aloitin vuonna 2004 monista kehoni vaivoista johtuen. Siitä alkoi matka kehon kuntouttamisen menetelmiin ja pyrkimys kohti kivutonta ja tasapainoisesti toimivaa kehoa.

Olen valmistunut pilatesohjaajaksi Suomen Terveysliikuntainstituutin laajasta PilatesHealth I-III -ohjaajakoulutuksesta 2015-2016 ja Somatic Stretching -ohjaajaksi Somatic Studiolta. Lisäksi olen kouluttautunut Spiraalistabilaatio SPS -ohjaajaksi (SPS Trainer), Footbic-ohjaajaksi ja Sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi. Olen Suomen Pilates Yhdistyksen ja Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistyksen jäsen.

Ohjaan asiakkailleni sellaisia menetelmiä, jotka ovat auttaneet pitkäaikaisiin selkävaivoihini ja joita harrastan aktiivisesti. Täydennän omaa osaamistani jatkuvasti lisäkoulutuksissa, sillä haluan tarjota asiakkailleni viimeisintä tietoa kehon toiminnasta ja kuntouttamisesta. Taustaltani olen filosofian maisteri, pääaineena etnomusikologia (musiikintutkimus) sekä musiikkipedagogi (AMK) ja toiminut soitonopettajana yli 20 vuotta.

Tervetuloa mukaan pienryhmätunneille tai yksilöohjaukseen!

Spiraalistabilaatio (SPS)

Tule mukaan neljän kerran tutustumiskurssille! Jo ensimmäisen harjoittelukerran jälkeen tunnet olosi ryhdikkäämmäksi ja kevyemmäksi. 

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelu soveltuu selkäkipujen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, parantaa ryhtiä, kehonhallintaa, tasapainoa ja selkärangan liikkuvuutta. Harjoittelu aktivoi lapaluitten toimintaa ja auttaa niska-hartiaseudun jännityksiin. Myös kävelyn tehniikka ja koordinaatio paranevat. Saat kurssilta kuvalliset harjoitteluohjeet ja voit heti ensimmäisen arjoituskerran jälkeen jatkaa harjoittelua kotona.

SPS-harjoitteet tehdään erikoisvalmisteisen vastuskuminauhan avulla. Ne vähentävät selän välilevyjen painetta ja nostavat ryhdin kannatukseen alvitoimalla kehon toiminnalliset spiraalilihasketjut. SPS-harjoittelu sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille.

Richard Smišek, tsekkiläinen lääkäri, on yli 30 vuoden aikana kehittänyt SPS-menetelmän erityisesti skolioosin, välilevyn pullistumien ja muiden selkävaivojen hoitoon. Sitä käytetään niin kuntoutuksessa, vaivojen ennalta ehkäisyssä kuin urheiluvalmennuksessakin.

 

Voit varata ajan Sinulle räätälöityyn SPS-YKSILÖOHJAUKSEEN!

Kesällä yksilöohjaukset hintaan 57 e (kesto noin 75 min) + SPS-nauha 38 e
anitan.pilates@gmail.com tai 050 5823729

 

Seuraavat SPS-PERUSKURSSIT syksyllä 2019

 • Peruskurssi 1. torstaisin 22.8.-12.9.2019 klo 18.15-19.30
 • Peruskurssi 2. maanantaisin 16.9.-7.10.2019 klo 17.15-18.30

Kurssin hinta 79 e + SPS-nauha 38 e

Kurssit ovat 5 henkilön pienryhmiä.

Ilmoittaudu mukaan: anitan.pilates@gmail.com

 

Seuraavat SPS-JATKOKURSSIT peruskursseille jo osallistuneille

 • Jatkokurssi 1. torstaisin 19.9.-10.10.2019 klo 18.15-19.30

Kurssin hinta 79 e. Ilmoittautumiset: anitan.pilates@gmail.com

 

SPS-kursseja myös tilauksesta, ota yhteyttä!

Lue lisää: www.spiraalistabilaatio.fi

FOOTBIC

Noin 70 % länsimaisista ihmisistä kärsii alaraajaongelmista. Kineettisen ketjun kautta jalkaterän toiminnan ongelmat heijastuvat kehossa ylöspäin polvi-, lonkka- ja selkävaivoiksi sekä koko kehoon.

Footbic on fysioterapeutti Atte Kärnän kehittämä jalkaterän kuntoutusmenetelmä, joka on kansainvälisestikin katsoen ainutlaatuinen. Selkeät ja tehokkaat Footbic-harjoitteet toimivat hyvin päivittäisenä jalkojen ja koko kehon huoltona.

Footbicilla ovat hyviä tuloksia saaneet treeninsä tueksi niin ammattiurheilijat, kuten Antti Ruuskanen ja Nooralotta Neziri. Upeita tuloksia on saatu myös tavallisten ihmisten jalkakipuihin aina lapsista senioreihin, esimerkiksi vaivasenluihin, pronaatio-ongelmiin, plantaarifaskiittiin ja sitä kautta myös polvi-, lonkka- ja selkäongelmiin. Footbicista on paljon hyötyä, jos käytät työssäsi turvakenkiä tai vaikkapa seisot työssäsi paljon.

Tule Footbiccaamaan!

Kesällä voit varata ajan Footbic-yksilöohjaukseen (kesto noin 45 min), hinta 39 e + pallot 15 e (arvo 19,80 e)

s-postilla anitan.pilates@gmail.com

 

Seuraavat FOOTBIC-KURSSIT syksyllä 2019

 • Footbic-kurssi 1. maanantaisin 26.8.-9.9.2019 klo 17.30-18.15
 • Footbic-kurssi 2. maanantaisin 23.9.-7.10.2019 klo 18.45-19.30

Kurssin hinta 49 e + Footbic-pallot 15 e (norm. 19,80 e)

Ilmoittautumiset: anitan.pilates@gmail.com

 

TRE®-stressinpurkumenetelmä

TRE® on yhdysvaltalaisen stressin- ja traumanhoidon asiantuntijan, tohtori David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä, joka lisää kehon luonnollista hyvinvointia. TRE on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä ja se sopii kaikille perusterveille ihmisille kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi. TRE-harjoittelu vähentää stressiä ja nopeuttaa palautumista, lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta, vähentää noveloireita ja kiputiloja, lisää kehotietoisuutta, parantaa unenlaatua ja lisää energiaa. Osallistumalla sertifioidun TRE®-ohjaajan pitämälle aloituskurssille tai yksilöohjaukseen voit jatkaa harjoittelua yksin tai ohjatussa ryhmässä.

TRE®:tä ei suositella, jos sinulla on epilepsia, syöpä, dementia, äskettäinen leikkaus tai murtuma, vakavia mielenterveyden häiriöitä, muita vakavia sairauksia tai jos olet raskaana.

TRE-YKSILÖOHJAUS TerveysHuoltamolla, varaa oma aikasi anitan.pilates@gmail.com 

TRE-stressinpurkumenetelmän harjoittelun voit aloittaa henkilökohtaisessa yksilöohjauksessa. Yksilöohjaus voi olla myös TRE-harjoittelun tukemista ja edesauttamista oman harjoitteluprosessin aikana.

TRE-kursseja tilauksesta pienryhmille. Ota yhteyttä, niin sovitaan tarkemmin!

Lisätietoja: www.trefinland.fi

Kuntouttava pilates ja kehonhuolto

Pilates ja kehonhuolto vahvistavat syviä lihaksia, lisäävät liikkuvuutta sekä parantavat kehonhallintaa. Kaikki liikkeet kytketään keskivartaloon, hengitys yhdistetään liikkeeseen ja näin kehon voima ja liikkuvuus lisääntyvät. Pilateksen avulla opit tuntemaan paremmin kehoasi ja sen toimintaa sekä saat paremman ryhdin, ja näin voit päästä eroon erilaisista kivuista ja säryistä. Omat ja asiakkaiden kokemukset ovat vakuuttaneet minut pilates- ja liikkuvuusharjoittelun tehokkuudesta kehon monien ongelmien kuntouttamisessa, toiminnallisen tasapainon palauttamisessa ja vaivojen ennaltaehkäisyssä.

Yksilöllistä kuntoutusta tarvitaan myös synnytyksen jälkeisessä palautumisessa ja vatsalihasten erkaantumassa. Raskaus ja synnytys ovat kova rasitus keholle ja synnytyksen jälkeinen harjoittelu tulisi aloittaa hallitusti, jotta kehon toiminta saataisiin palautettua mahdollisimman tasapainoiseksi. Vatsalihasten erkaantumaa kuntoutetaan yksilöllisesti räätälöidyllä harjoitusohjelmalla, jonka avulla lantionpohjanlihasten ja vatsalihasten oikeanlainen toiminta saadaan palautettua ja suorat vatsalihakset palautuvat yhteen.

TerveysHuoltamolla Pilatespienryhmiä, kysy lisää

 

Hinnasto:

Spiraalistabilaatio (SPS), Footbic ja Pilates

 • SPS-kurssi 79 e
 • SPS-nauha 38 e
 • SPS-yksilöohjaus 59 e
 • Footbic-kurssi 49 e + Footbic-pallot kurssilaisille 15 e (arvo 19,80 e)
 • Footbic-yksilöohjaus 39 e + Footbic-pallot hintaan 15 e (arvo 19,80 e)
 • Footbic-isovarvaskuminauha 15,90 e
 • Pilates- ja kehonhuoltoryhmät: 12 kerran kausi 192 e (á 16 e), kertamaksulla 18 e
 • luennot ja workshopit sopimuksesta

TRE®-stressinpurkumenetelmä

 • TRE®-yksilöohjaus 75 e
 • pienryhmät ja workshopit sopimuksesta

 

Pilates- ja kehonhuolto-ohjaukset sis. alv 10 %

TRE-ohjaukset sis. alv 24 %

Maksutapana laskutus

KURSSIEN PERUUTUSEHDOT: Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Muistathan ilmoittaa hyvissä ajoin, viimeistään 3 vrk ennen kurssin alkua, mikäli et pääsekään osallistumaan. Peruuttamatta jääneistä kursseista veloitetaan kurssin hinta.

Ajanvaraukset ja yhteydenotot:

anitan.pilates@gmail.com

050 582 3729