SPS-, Footbic-, Pilates-, MNW- ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

SPS-, Footbic-, Pilates-, MNW- ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

Ihmiskeho on hyvin mielenkiintoinen toiminnallinen kokonaisuus ja liike on lääke moniin ongelmiin. Pilates- ja venyttelymetodien aktiivisen harrastamisen aloitin vuonna 2004 monista kehoni vaivoista johtuen. Siitä alkoi matka kehon kuntouttamisen menetelmiin ja pyrkimys kohti kivutonta ja tasapainoisesti toimivaa kehoa.

Olen valmistunut pilatesohjaajaksi Suomen Terveysliikuntainstituutin laajasta PilatesHealth I-III -ohjaajakoulutuksesta 2015-2016 ja Somatic Stretching -ohjaajaksi Somatic Studiolta. Lisäksi olen kouluttautunut Spiraalistabilaatio SPS -ohjaajaksi (SPS Trainer), Footbic-ohjaajaksi, MNW (Moderni sauvakävely)-ohjaajaksi ja Sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi. Olen Suomen Pilates Yhdistyksen ja Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistyksen jäsen.

Ohjaan asiakkailleni sellaisia menetelmiä, jotka ovat auttaneet pitkäaikaisiin selkävaivoihini ja joita harrastan aktiivisesti. Täydennän omaa osaamistani jatkuvasti lisäkoulutuksissa, sillä haluan tarjota asiakkailleni viimeisintä tietoa kehon toiminnasta ja kuntouttamisesta. Taustaltani olen filosofian maisteri, pääaineena etnomusikologia (musiikintutkimus) sekä musiikkipedagogi (AMK) ja toiminut soitonopettajana yli 20 vuotta.

Tervetuloa mukaan pienryhmätunneille tai yksilöohjaukseen!

Spiraalistabilaatio (SPS)

Tule mukaan neljän kerran tutustumiskurssille! Jo ensimmäisen harjoittelukerran jälkeen tunnet olosi ryhdikkäämmäksi ja kevyemmäksi. 

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelu soveltuu selkäkipujen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, parantaa ryhtiä, kehonhallintaa, tasapainoa ja selkärangan liikkuvuutta. Harjoittelu aktivoi lapaluitten toimintaa ja auttaa niska-hartiaseudun jännityksiin. Myös kävelyn tehniikka ja koordinaatio paranevat. Saat kurssilta kuvalliset harjoitteluohjeet ja voit heti ensimmäisen arjoituskerran jälkeen jatkaa harjoittelua kotona.

SPS-harjoitteet tehdään erikoisvalmisteisen vastuskuminauhan avulla. Ne vähentävät selän välilevyjen painetta ja nostavat ryhdin kannatukseen alvitoimalla kehon toiminnalliset spiraalilihasketjut. SPS-harjoittelu sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille.

Richard Smišek, tsekkiläinen lääkäri, on yli 30 vuoden aikana kehittänyt SPS-menetelmän erityisesti skolioosin, välilevyn pullistumien ja muiden selkävaivojen hoitoon. Sitä käytetään niin kuntoutuksessa, vaivojen ennalta ehkäisyssä kuin urheiluvalmennuksessakin.

Seuraavat SPS-PERUSKURSSIT syksyllä 2019

 • Tulossa alkuvuodesta 2020

Kurssin hinta 79 e + SPS-nauha 38 e

Kurssit ovat 5 henkilön pienryhmiä.

Ilmoittaudu mukaan: anitan.pilates@gmail.com

 

Seuraavat SPS-JATKOKURSSIT peruskursseille jo osallistuneille

 • Tulossa alkuvuodesta 2020

Kurssin hinta 79 e. Ilmoittautumiset: anitan.pilates@gmail.com

 

Voit varata ajan Sinulle räätälöityyn SPS-YKSILÖOHJAUKSEEN!

Yksilöohjaus 59 e (kesto noin 75 min) + SPS-nauha 38 e
otathan yhteyttä: anitan.pilates@gmail.com tai 050 5823729

 

SPS-kursseja myös tilauksesta, ota yhteyttä!

Lue lisää: www.spiraalistabilaatio.fi

FOOTBIC

Noin 70 % länsimaisista ihmisistä kärsii alaraajaongelmista.

Jalkaterien erilaiset vaivat kuten jännitykset, kireydet ja virheasennot vaikuttavat koko kehoon kineettisen ketjun kautta. Kolmen kerran Footbic-kurssilla opit lempeät mutta tehokkaat perusharjoitteet, joiden tekemistä voit jatkaa itse kotiohjeiden avulla. Footbic sopii lapsille, nuorille, aikuisille ja senioreille.

Jalkateriä pehmeillä Footbic-palloilla vahvistamalla, venyttämällä ja tasapainoa harjoittamalla pystytään helpottamaan monia kehon vaivoja esim. nilkka-, polvi-, selkä- ja jopa niska-hartia-alueen vaivoja, sillä ihminen on toiminnallinen kokonaisuus. Footbicilla voidaan vaikuttaa esim. vaivaisenluihin, vasaravarpaisiin, jalkaholvi- ja kantapäävaivoihin, pronaatio-ongelmiin, plantaarifaskiittiin ja jalkojen turvotuksiin. Footbicistä on paljon hyötyä myös turvakenkien käyttäjille.

Hygieniasyistä käytämme vain jokaisen osallistujan omia palloja, sillä harjoitteet tehdään paljain jaloin. Ohjaus tapahtuu pienryhmissä.

Footbic on fysioterapeutti Atte Kärnän kehittämä menetelmä, jota käyttävät tavallisten tallaajien lisäksi myös ammattiurheilijat.

Footbic on hauskaa ja tehokasta pehmeiden pallojen kanssa tehtävää tassuttelua – tule kokeilemaan!

Seuraavat FOOTBIC-KURSSIT pienryhmissä

 • Footbic-kurssi 4. maanantaisin 18.11.-2.12.2019 klo 18.45-19.30 (2 paikkaa vapaana)

Kurssin hinta 49 e + Footbic-pallot 15 e kurssilaisille (norm. 19,80 e)

Ilmoittautumiset: anitan.pilates@gmail.com

Myös yksilöllistä Footbic-ohjausta,

hinta 54 e sis. Footbic-pallot. Ohjauksen kesto noin 45 min. Saat mukaasi kotiohjeet.

 

Modern Nordic Walking (MNW) - Moderni sauvakävely

Olen kouluttautunut myös Modernin sauvakävelyn ohjaajaksi (Modern Nordic Walking Trainer) maailmalla pitkään kouluttaneiden Tiina Arrankosken ja Tuomo Kettusen ohjauksessa.

Modernin sauvakävelyn yksilöohjausta TerveysHuoltamolla ja keväällä 2020 tulossa myös MNW-kursseja!

Lue lisää: www.modernnordicwalking.com

 

TRE®-stressinpurkumenetelmä

TRE® on yhdysvaltalaisen stressin- ja traumanhoidon asiantuntijan, tohtori David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä, joka lisää kehon luonnollista hyvinvointia. TRE on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä ja se sopii kaikille perusterveille ihmisille kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi. TRE-harjoittelu vähentää stressiä ja nopeuttaa palautumista, lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta, vähentää noveloireita ja kiputiloja, lisää kehotietoisuutta, parantaa unenlaatua ja lisää energiaa. Osallistumalla sertifioidun TRE®-ohjaajan pitämälle aloituskurssille tai yksilöohjaukseen voit jatkaa harjoittelua yksin tai ohjatussa ryhmässä.

TRE®:tä ei suositella, jos sinulla on epilepsia, syöpä, dementia, äskettäinen leikkaus tai murtuma, vakavia mielenterveyden häiriöitä, muita vakavia sairauksia tai jos olet raskaana.

TRE-YKSILÖOHJAUS TerveysHuoltamolla, varaa oma aikasi anitan.pilates@gmail.com 

TRE-stressinpurkumenetelmän harjoittelun voit aloittaa henkilökohtaisessa yksilöohjauksessa. Yksilöohjaus voi olla myös TRE-harjoittelun tukemista ja edesauttamista oman harjoitteluprosessin aikana.

TRE-kursseja tilauksesta pienryhmille. Ota yhteyttä, niin sovitaan tarkemmin!

Lisätietoja: www.trefinland.fi

Kuntouttava pilates ja kehonhuolto

Pilates ja kehonhuolto vahvistavat syviä lihaksia, lisäävät liikkuvuutta sekä parantavat kehonhallintaa. Kaikki liikkeet kytketään keskivartaloon, hengitys yhdistetään liikkeeseen ja näin kehon voima ja liikkuvuus lisääntyvät. Pilateksen avulla opit tuntemaan paremmin kehoasi ja sen toimintaa sekä saat paremman ryhdin, ja näin voit päästä eroon erilaisista kivuista ja säryistä. Omat ja asiakkaiden kokemukset ovat vakuuttaneet minut pilates- ja liikkuvuusharjoittelun tehokkuudesta kehon monien ongelmien kuntouttamisessa, toiminnallisen tasapainon palauttamisessa ja vaivojen ennaltaehkäisyssä.

Yksilöllistä kuntoutusta tarvitaan myös synnytyksen jälkeisessä palautumisessa ja vatsalihasten erkaantumassa. Raskaus ja synnytys ovat kova rasitus keholle ja synnytyksen jälkeinen harjoittelu tulisi aloittaa hallitusti, jotta kehon toiminta saataisiin palautettua mahdollisimman tasapainoiseksi. Vatsalihasten erkaantumaa kuntoutetaan yksilöllisesti räätälöidyllä harjoitusohjelmalla, jonka avulla lantionpohjanlihasten ja vatsalihasten oikeanlainen toiminta saadaan palautettua ja suorat vatsalihakset palautuvat yhteen.

TerveysHuoltamolla Pilatespienryhmiä, kysy lisää

 

Hinnasto:

Spiraalistabilaatio (SPS), Footbic ja Pilates

 • SPS-kurssi 79 e
 • SPS-nauha 38 e
 • SPS-yksilöohjaus 59 e
 • Footbic-kurssi 64 e sis. Footbic-pallot
 • Footbic-yksilöohjaus 54 e sis. Footbic-pallot
 • Footbic-isovarvaskuminauha 15,90 e
 • Pilates- ja kehonhuoltoryhmät: 12 kerran kausi 192 e (á 16 e), kertamaksulla 18 e
 • luennot ja workshopit sopimuksesta

TRE®-stressinpurkumenetelmä

 • TRE®-yksilöohjaus 75 e
 • pienryhmät ja workshopit sopimuksesta

 

Pilates- ja kehonhuolto-ohjaukset sis. alv 10 %

TRE-ohjaukset sis. alv 24 %

Maksutapana laskutus

KURSSIEN PERUUTUSEHDOT: Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Muistathan ilmoittaa hyvissä ajoin, viimeistään 3 vrk ennen kurssin alkua, mikäli et pääsekään osallistumaan. Peruuttamatta jääneistä kursseista veloitetaan kurssin hinta.

Ajanvaraukset ja yhteydenotot:

anitan.pilates@gmail.com

050 582 3729