Akupunktio ja äänimaljahoito

Akupunktio ja äänimaljahoito

Nimeni on MinnaMaarit Lahti.

Olen akupunktio- ja äänimaljahoitaja, joogaopettaja, kouluttaja ja intuitiivinen tulkitsija. Kokonaisvaltaisiin palveluihini kuuluvat akupunktio- ja äänimaljahoidot sekä erilaiset jooga-, workshop- ja sointukylpytunnit ryhmille. Pidän yrityksille ja yksityisille ryhmille äänimaljarentou-tuksia, eri aiheisia workshop- ja tyhy-tilaisuuksia. Ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen ja hyvinvointitietämyksen jakaminen on erityisosaamistani ja lähellä sydäntäni. Itse löydän oman rauhani joogatunneilta, luonnossa kulkemalla ja hiljaisuudessa meditoimalla. Itsensä kehittäminen on mielenkiintoinen tie, joka johtaa aina vain uusille urille. Suoritankin parhaillaan vuoden mittaista SFT-energiahoitaja-koulutusta, joka päättyy loppusyksyllä 2021.

Hoitopuolella olen suorittanut 3-vuotisen Perinteisen kiinalaisen lääketieteen sekä äänimaljahoidon koulutuksen. Minulla on Reiki I ja II -pätevyys; lisäksi olen suorittanut lukuisia lyhytkursseja ja -koulutuksia. Vuonna 2019 suorittamani kundaliinijoogaopettaja-koulutus on auttanut itseäni ymmärtämään ihmisen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä entistä laajemmin; miten tärkeää mielen rauhoittaminen on kehon hyvinvoinnin kannalta. Oman itsensä kehittäminen on jatkuvasti eteenpäin vievä tie; suorittamani opinnot yhdessä pitkän käytännön kokemuksen kanssa ovat tehneet minusta välittömän ja intuitiivisen hoitajan, jonka hoidot ja ryhmätunnit ovat kokonaisvaltaisia ja täydestä sydämestä tehtyjä.

Lämpimästi tervetuloa hoitoihini ja tunneilleni!
MinnaMaarit

HOIDOT

Akupunktio

Olen perinteisen kiinalaisen lääketieteen osaaja eli akupunktiohoitaja. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja ovat akupunktio, kuppaus, moksaus, tuinaus, tulineula sekä korva-akupunktio. Perinteinen kiinalainen lääketiede on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla pyritään vaikuttamaan sairauksien perussyihin, ei pelkästään oireisiin. Akupunktio perustuu vuosituhansien aikana kertyneeseen, kokemusperäiseen tietoon ihmisen fysiologiasta, psyykestä ja tunnetiloista ja näiden keskinäisistä vaikutuksista. Hyödynnän diagnosoinnissa ja hoidoissa kaikkea itselleni eri koulutuksista kertynyttä tietoa ja osaamista (mm. ravitsemus, hengitys, meditaatio jne.).

Esimerkkejä tavallisista sairauksista ja vaivoista, joiden oireita voi lieventää akupunktiolla: hengitystieinfektiot, siitepölyallergiat ja vastaavat, ihottumat, päänsärky, migreeni, unettomuus, väsymys, kuorsaus, uniapnea, kuukautishäiriöt, endometrioosi, lapsettomuus, ruuansulatushäiriöt, ummetus, ripuli, niska- ja hartiasäryt, lihasjumit.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on akupunktion tutkimus kasvanut huomattavasti; Evidence Based Acupuncturen mukaan em. ajassa on tehty yli 13 000 tutkimusta yli 60 maassa. Määrä on huomattava ja se kasvaa jatkuvasti. Akupunktiosta on tehty tutkimusta eri metodein ja metodologioin. Akupunktion tehoa yksittäisenä ja/tai tukihoitona esimerkiksi akuutin ja kroonisen kivun hoidossa, naisten terveydenhuollossa, emotionaalisissa ja psyykkisissä sairauksissa/oireissa on myös tutkittu suhteellisen paljon. Suuri määrä tutkimuksia on keskittynyt hoitomuodon turvallisuuteen. Yleisesti on todettu, että akupunktio on turvallinen hoitomuoto, kun sen tekee koulutettu akupunktiohoitaja. Lisätietoa akupunktiosta tehdyistä tutkimuksista löydät www-sivultani.

Akupunktio-hoitokäyntiin kuuluu ensimmäisellä kerralla perusteellinen haastattelu ja sen perusteella tehty hoito sekä jatkohoitosuunnitelma. Hoitokertaan on hyvä varata ensimmäisellä kerralla 1,5 tuntia aikaa. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa talviaikaan puolisen tuntia, kesäaikaan 15 - 20 minuuttia.

Teen lisäksi tietääkseni ainoana Suomessa akupunktion ja äänimaljahoidon yhdistelmähoitoja, joista olen saanut asiakkailta erittäin hyvää palautetta. Yhdistelmähoidossa soitan äänimaljoja hoidettavan keholla sen jälkeen kun olen laittanut hänelle akupunktioneulat. Hoidon puolessa välissä neulat poistetaan ja hoidettava kääntyy toisinpäin, jotta pystyn soittamaan äänimaljoja kehon toisellakin puolella.

Tulineula on kova volframi-neula joka kuumennetaan puhtaassa liekissä yli 400 asteen kuumuuteen. Neulalla kosketaan nopeasti hoidettavaan akupunktiopisteeseen; hoito perustuu siihen, että kuumuus etenee akupunktiopisteen kautta meridiaania pitkin kehossa hoitaen tehokkaasti esimerkiksi tenniskyynärpään tai jäätyneen olkapään kaltaisia tulehdustiloja kehossa.

Korva-akupunktiota käytetään muun hoidon tukena. Erityisen hyvin korva-akupunktio tehoaa akuuteissa särky- tms. tiloissa.

Mikäli sinulla on vaiva, johon haluaisit kokeilla akupunktiota, ota rohkeasti yhteyttä; puh. 0400 971 672.

Äänimaljahoito

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Äänimaljahoito vaikuttaa aivoaaltoihin saaden ne laskemaan ja nousemaan edestakaisin toiminnalliselta beta-tasolta takaisin alfa-tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen.

Äänimaljahoidossa hoidettava makaa mukavasti hoitopöydällä peiton alla ja kehon päälle asetettuun maljaan napautetaan kevyesti iskimellä, jolloin ääni resonoi kehon jokaisessa solussa. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronoituvat harmonisiin ääniin. Hoito tasapainottaa myös kehon energiajärjestelmää ja chakroja. Tehtyäni näitäkin hoitoja jo usean vuoden ajan, on minusta kehittynyt taitava ja intuitiivinen äänimaljojen soinnin tulkitsija – ihmiskeho kertoo meille hyvin paljon asioita, kun vain osaamme kuunnella ja tulkita sitä.

Palvelut ryhmille/yrityksille:

Seuraavia palveluita voidaan yhdistellä vapaasti ryhmäkoosta, paikasta ja tilaisuuteen käytettävissä olevasta ajasta riippuen

  • sointukylpy/äänimaljarentoutus
  • ohjattu meditaatio/(äänimalja)rentoutus
  • luento (erilaiset ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvät aiheet)
  • venyttelevä joogatunti/meditaatio/hengitysharjoitus
  • meditaatiokävely, metsäjooga tms. ulkona järjestettävä ryhmäaktiviteetti

Tilaisuudet voidaan pitää minun tiloissani tai voin tulla pitämään tilaisuuden myös Sinun tiloihisi. Minulta löytyy rentoutustunnin pitämiseen vaadittavat varusteet (makuualustat, peitot, tyynyt) max. 20 hengen ryhmille.

Ole rohkeasti yhteydessä; mietitään juuri Sinulle sopiva ohjelmakokonaisuus; MinnaMaarit puh. 0400 971 672

Hinnasto:

  • akupunktio 65€ (1. käynti 90 min), seuraava kerta 45€
  • tulineula 10€
  • äänimaljahoito 60€ (60 min.)
  • yhdistelmähoito: akupunktio & äänimaljat 72€

Maksutapana käy käteinen ja maksukortti, hyvnvointipalveluita voi maksaa myös Eazybreak-, ePassi-, Smartum- tai Edenred-maksuvälineillä.

Ryhmävarauksista teen tarjouksen tapauskohtaisesti.

Hoitovaraukset: täältä