Terveyden merkitys osa 2

Jukka Kankaalta löydettiin 2017 loppuvuodesta suuri kasvain vatsaontelosta. Kasvain poistettiin 19.1.2018 ja leikkausta seurasi kolmen vuoden syöpälääkitys. Lääkitys on ohittanut puolenvälin ja tilanne näyttää toiveikkaalta.Kuinka viikkosi tunnit jakautuvat?

Viikossa on 168 tuntia. Siitä ajasta kuluu keskimäärin kahdeksan tunnin yöunien johdosta viikossa 56 tuntia. Lisäksi normaali työpäivä vie meiltä 8 tuntia, eli 40 tuntia viikossa. Vähennyslaskujen jälkeen jää jäljelle 72 tuntia. Aikaa kuluu mm. myös työpaikalle tai kouluun kulkemiseen, normaaleihin arkiaskareisiin, kuten peseytymiseen, kaupassa käymiseen, ruoan valmistukseen ja monien muiden pikkuaskareiden ja asioiden hoitamiseen. Oletetaan, että arkiaskareet, kulkeminen ja asioiden hoito vie päivässä aikaa yhteensä 3 tuntia. Tämän laskutoimituksen jälkeen jää tunteja 51 viikossa.


Terveyden merkitys

Olen työskennellyt fysioterapeuttina yli 20-vuotta, auttaen ihmisiä heidän terveysongelmissaan. Tänä aikana olen nähnyt ja kuullut monenlaisia kohtaloita. Esimerkit ovat muokanneet asennoitumistani terveyteen. Terveenä pysyminen ei ole itsestään selvyys. Siitä huolehtimista ei saa pitkäaikaisesti laiminlyödä, edes työuran tai ruuhkavuosien vuoksi.


Arkisto:

Käytetyimmät tunnisteet: