EI KUULU ASIAAN

Ei kuulu asiaan

 

Tällä kertaa joudun sanomaan heti alkuun, että tämänkertainen teksti käsittelee aihetta, joka tuskin kiinnostaa miehiä, vaikkakin asia saattaakin vaikuttaa usein epäsuorasti hyvin paljonkin myös miesten elämään... Kyse on nimittäin kuukautisista. No miksi tämä aihe? Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että tänä päivänä kuukautisiin liittyvät häiriöt ovat naisilla todella yleisiä. Tähän on varmaan monia syitä; nuorilla ja joskus vähän vanhemmillakin tytöillä häiriöitä kuukautiskierrossa saattaa aiheuttaa minihameeseen ja napapaitaan sonnustautuminen talvipakkasilla. Toisinaan häiriöitä kuukautiskierrossa voivat aiheuttaa väärän ravitsemuksen ja jatkuvan stressin lisäksi emotionaaliset tekijät ja osaltaan vaikka ihan vaan epäergonominen istumatyö. Mutta se, miksi tästä aiheesta lähdin kirjoittamaan on se, kuinka gynegologien suhtautuminen tähän asiaan yleensä on vähintäänkin harmillista. Oman kokemukseni ovat vahvistaneet kymmenet naispotilaat, joiden kertomukset ovat olleet yhteneviä omien kokemusteni kanssa. Nimittäin gynegologit ovat sitä mieltä, että se nyt vain kuuluu asiaan, että kuukautisiin liittyy makeanhimoa, pään tai vatsan särkyä, näppylöitä, turvotusta, väsymystä, kilahteluita, hikoilua ja ties mitä oireita. Vaan kun ei kuulu. Kiinalaisen lääketieteen käsityksen mukaan naisen ei pitäisi tietää kuukautisista mitään muuta kuin se, että vuoto tulee tietyin säännöllisin väliajoin. Ei mitään muuta. Mitkään muut tähän naisen jaksottaiseen elämään liittyvät oireet eivät vain kuulu asiaan. Eivät vaan kuulu. Mikäli edellä lueteltuja oireita ilmenee kuukautiskiertoon liittyvinä oireina, kyse on silloin elimistön jonkinasteisesta häiriötilasta, joka useimmiten liittyy veren laadullisiin tai määrällisiin tekijöihin. Se mikä tässä on positiivista, on se, että näitä häiriötiloja on mahdollista hoitaa mm. akupunktiolla.

 

Jos siis kärsit joistakin tai pahimmassa tapauksessa kaikista yllä kuvatuista kuukautiskiertoon liittyvistä oireista, niin tartupa puhelimeen ja varaa itsellesi aika akupunktiohoitoon. Nämä asiat eivät ole tulleet hetkessä, joten ei niitä ihan sormia napsauttamalla saa häviämään, mutta muutaman kuukauden johdonmukaisella hoidolla oireet saadaan varmasti lieventymään ja parhaassa tapauksessa jopa häviämään, kun elimistö saadaan parempaan tasapainoon.

 

Aurinkoista ja kivutonta kesää toivotellen,

MinnaMaarit

 

Kirjoittaja on hämeenlinnalainen akupunktio- ja äänimaljahoitaja, jooga- ja meditaatio-ohjaaja ja elämänkoululainen, jolle hoitaminen ja hyvinvointitietouden jakaminen on sydämen asia. MinnaMaarit on aloittanut hoitovastaanoton Hämeenlinnan TervesyHUOLTAMOlla 1.5.2021 alkaen. MinnaMaaritista löydät lisätietoa www.jooga23.fi ja www.luxbonitas.com sivustoilta.

 

 

Arkisto:

Käytetyimmät tunnisteet: