Hypnoosia fobioihin ja suorituskyvyn parantamiseen

Monelle hypnoosista tulee mieleen lavahypnoosi, jossa henkilö saadaan tekemään jotain hauskaa ja että ihminen on jotenkin kontrolloimattomassa tilassa.

Totuus on kuitenkin jotain muuta. Hypnoosia voi hyödyntää elämässä, suorituskyvyn parantamisessa sekä antamaan voimavaroja haasteellisiin tilanteisiin. Hypnoosissa saamme yksilön tilaan, jossa pääsemme suoraan vaikuttamaan piilotajuntaan ja näin ollen rationaalinen mieli hiljenee, jolloin hypnotisoija voi antaa asiakkaan toiveiden mukaisia ehdotuksia ja näin vaikuttaa suoraan alitajunnan toimintaan asiakkaan haluamalla tavalla. Hypnoosia on itse asiassa kaikkialla ja koemme sitä jatkuvasti mm. katsoessamme ja uppoutuessamme jonkin hyvän ja innostavan elokuvan äärelle. Tai kun kuuntelemme ”hypnotisoituneena” poliitikkoa, jolla on karismaa ja välittää meille omaa poliittista viestiään ja kansa on ”hurmioitunut”

Hypnoosia voidaan urheilumaailmassa käyttää jännitystilojen poistamiseen, mielikuvaharjoitteluun sekä esimerkiksi negatiivisten tunteiden ja kokemusten muuttamiseen. 

Elämänhallintaan ja ihmisten voimavarojen lisäämiseen on myös mahdollista käyttää hypnoosia. Hypnoosia voi hyödyntää esim. korkean paikan kammoon ja erilaisiin fobioihin sekä tupakoinnin lopettamisen tai painonhallinnan tukemiseen. Tupakanpolttoon 80% prosenttia hypnoosia tukena hyödyntäneet ovat pystyneet lopettamaan. Toki aina tarvitsee olla asiakkaan oma halu mukana. 

Kun sinulla on jokin ongelma, niin ota selvää voisiko hypnoosista olla apua. Ei se sairauksia paranna mutta sen avulla saa voimavaroja jaksamiseen ja elämänhallinnan tukemiseen. 

Tarvittaessa voit varata ajan terveyshuoltamon sivulta

Kirjoittaja Jouko Mikkola, on urheiluvalmentaja ja Suomen Hypnoosiliiton Pj, joka tekee sekä urheilun mentaalivalmennusta että elämänhallinan valmennusta, jossa ihminen on keskiössä.

Arkisto:

Käytetyimmät tunnisteet: