SPS-ohjaaja, Pilatesohjaaja ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

SPS-ohjaaja, Pilatesohjaaja ja Sertifioitu TRE®-ohjaaja Anita Aronen

Ihmiskeho on hyvin mielenkiintoinen toiminnallinen kokonaisuus ja liike on lääke moniin ongelmiin. Pilates- ja venyttelymetodien aktiivisen harrastamisen aloitin vuonna 2004 monista kehoni vaivoista johtuen. Siitä alkoi matka kehon kuntouttamisen menetelmiin ja pyrkimys kohti kivutonta ja tasapainoisesti toimivaa kehoa.

Olen valmistunut pilatesohjaajaksi Suomen Terveysliikuntainstituutin laajasta PilatesHealth I-III -ohjaajakoulutuksesta 2015-2016 ja Somatic Stretching -ohjaajaksi Somatic Studiolta. Lisäksi olen kouluttautunut Spiraalistabilaatio SPS -ohjaajaksi ja Sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi. Olen myös Suomen Pilates Yhdistyksen jäsen. Ohjaan asiakkailleni sellaisia menetelmiä, jotka ovat auttaneet pitkäaikaisiin selkävaivoihini ja joita harrastan aktiivisesti. Täydennän omaa osaamistani jatkuvasti lisäkoulutuksissa, sillä haluan tarjota asiakkailleni viimeisintä tietoa kehon toiminnasta ja kuntouttamisesta. Taustaltani olen filosofian maisteri, pääaineena etnomusikologia (musiikintutkimus) sekä musiikkipedagogi (AMK) ja toiminut soitonopettajana parikymmentä vuotta.

Tervetuloa mukaan pienryhmätunneille tai yksilöohjaukseen!

Spiraalistabilaatio (SPS)

Tule mukaan neljän kerran tutustumiskurssille! Jo ensimmäisen harjoittelukerran jälkeen tunnet olosi ryhdikkäämmäksi ja kevyemmäksi. 

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelu soveltuu selkäkipujen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, parantaa ryhtiä, kehonhallintaa, tasapainoa ja selkärangan liikkuvuutta. Harjoittelu aktivoi lapaluitten toimintaa ja auttaa niska-hartiaseudun jännityksiin. Myös kävelyn tehniikka ja koordinaatio paranevat. Saat kurssilta kuvalliset harjoitteluohjeet ja voit heti ensimmäisen arjoituskerran jälkeen jatkaa harjoittelua kotona.

SPS-harjoitteet tehdään erikoisvalmisteisen vastuskuminauhan avulla. Ne vähentävät selän välilevyjen painetta ja nostavat ryhdin kannatukseen alvitoimalla kehon toiminnalliset spiraalilihasketjut. SPS-harjoittelu sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille.

Richard Smišek, tsekkiläinen lääkäri, on yli 30 vuoden aikana kehittänyt SPS-menetelmän erityisesti skolioosin, välilevyn pullistumien ja muiden selkävaivojen hoitoon. Sitä käytetään niin kuntoutuksessa, vaivojen ennalta ehkäisyssä kuin urheiluvalmennuksessakin.

Seuraavat SPS-kurssit TerveysHuoltamolla

SPS-PERUSKURSSIT, ilmoittaudu mukaan! Kursseilla vielä paikkoja vapaana.

 • Peruskurssi 1. torstaisin 10.1.-31.1.2019 klo 18.30-19.45 (2 paikkaa vapaana)
 • Peruskurssi 2. maanantaisin 4.2.-4.3.2019 klo 17.30-18.45 (ei 25.2.) (3 paikkaa vapaana)
 • Peruskurssi 3. torstaisin 14.3.-11.4.2019 klo 18.30-19.45 (ei 28.3.)

Kurssin hinta 79 e (sis. alv) + SPS-nauha 34 e.

Kurssit ovat 5 henkilön pienryhmiä.

Ilmoittaudu mukaan: anitan.pilates@gmail.com

SPS-JATKOKURSSIT peruskurssin käyneille

 • Jatkokurssi 1. torstaisin 7.2.-7.3.2019 klo 18.30-19.45 (ei 28.2.)
 • Jatkokurssi 2. maanantaisin 18.3.-8.4.2019 klo 17.30-18.45

Kurssin hinta 79 e (sis. alv)

Ilmoittautumiset: anitan.pilates@gmail.com

Voit sopia myös ajan Sinulle räätälöityyn SPS-YKSILÖOHJAUKSEEN!
anitan.pilates@gmail.com tai 050 5823729

 

SPS-kursseja myös tilauksesta, ota yhteyttä, niin sovitaan tarkemmin!

Lue lisää: www.spiraalistabilaatio.fi

 

TRE®-stressinpurkumenetelmä

TRE® on yhdysvaltalaisen stressin- ja traumanhoidon asiantuntijan, tohtori David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä, joka lisää kehon luonnollista hyvinvointia. TRE on helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä ja se sopii kaikille perusterveille ihmisille kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi. TRE-harjoittelu vähentää stressiä ja nopeuttaa palautumista, lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta, vähentää noveloireita ja kiputiloja, lisää kehotietoisuutta, parantaa unenlaatua ja lisää energiaa. Osallistumalla sertifioidun TRE®-ohjaajan pitämälle aloituskurssille tai yksilöohjaukseen voit jatkaa harjoittelua yksin tai ohjatussa ryhmässä.

TRE®:tä ei suositella, jos sinulla on epilepsia, syöpä, dementia, äskettäinen leikkaus tai murtuma, vakavia mielenterveyden häiriöitä, muita vakavia sairauksia tai jos olet raskaana.

Seuraavat TRE-TUTUSTUMISKURSSIT TerveysHuoltamolla

 • maanantait 14.1. ja 28.1.2019 klo 17.30-19.00

Kurssin hinta 75 e (sis alv.)

Kurssi koostuu kahdesta 1,5 tunnin tapaamisesta. Saat kurssilta kotiharjoitteluohjeet. Kurssin jälkeen voit jatkaa TRE-harjoittelua itsenäisesti tai osallistua TRE-harjoitusryhmiin TerveysHuoltamolla.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: anitan.pilates@gmail.com.


TRE-RYHMÄHARJOITUKSET menetelmään jo tutustuneille

 • harjoituksia tulossa alkuvuodesta 2019

 Mukaan voidaan ottaa 4 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan anitan.pilates@gmail.com

 

Muista myös TRE-YKSILÖOHJAUS, varaa oma aikasi anitan.pilates@gmail.com

TRE-menetelmän harjoittelun voi aloittaa myös henkilökohtaisessa yksilöohjauksessa. Yksilöohjaus voi olla myös TRE-harjoittelun tukemista oman harjoitteluprosessin aikana.

TRE-kursseja myös tilauksesta. Ota yhteyttä, niin sovitaan tarkemmin!

Lisätietoja: www.trefinland.fi

 

Kuntouttava pilates ja kehonhuolto

Pilates ja kehonhuolto vahvistavat syviä lihaksia, lisäävät liikkuvuutta sekä parantavat kehonhallintaa. Kaikki liikkeet kytketään keskivartaloon, hengitys yhdistetään liikkeeseen ja näin kehon voima ja liikkuvuus lisääntyvät. Pilateksen avulla opit tuntemaan paremmin kehoasi ja sen toimintaa sekä saat paremman ryhdin, ja näin voit päästä eroon erilaisista kivuista ja säryistä. Omat ja asiakkaiden kokemukset ovat vakuuttaneet minut pilates- ja liikkuvuusharjoittelun tehokkuudesta kehon monien ongelmien kuntouttamisessa, toiminnallisen tasapainon palauttamisessa ja vaivojen ennaltaehkäisyssä.

Yksilöllistä kuntoutusta tarvitaan myös synnytyksen jälkeisessä palautumisessa ja vatsalihasten erkaantumassa. Raskaus ja synnytys ovat kova rasitus keholle ja synnytyksen jälkeinen harjoittelu tulisi aloittaa hallitusti, jotta kehon toiminta saataisiin palautettua mahdollisimman tasapainoiseksi. Vatsalihasten erkaantumaa kuntoutetaan yksilöllisesti räätälöidyllä harjoitusohjelmalla, jonka avulla lantionpohjanlihasten ja vatsalihasten oikeanlainen toiminta saadaan palautettua ja suorat vatsalihakset palautuvat yhteen.

TerveysHuoltamolla Pilatespienryhmiä, kysy lisää

 

Hinnat:

TRE®-stressinpurkumenetelmä

 • TRE®-aloituskurssi 75 e
 • TRE®-harjoitusryhmä 18 e
 • TRE®-yksilöohjaus 75 e
 • myös luennot ja workshopit sopimuksesta

Pilates ja SPS

 • SPS-kurssi 79 e
 • SPS-nauha 34 e
 • Yksilöohjaus 57 e
 • Pilates- ja kehonhuoltoryhmät: 12 kerran kausi 192 e (á 16 e), kertamaksulla 18 e
 • myös luennot ja workshopit sopimuksesta

Pilates- ja kehonhuolto-ohjaukset sis. alv 10 %

TRE-ohjaukset sis. alv 24 %

Maksutapana laskutus

Ajanvaraukset ja yhteydenotot:

anitan.pilates@gmail.com

050 582 3729