On ollut vähän kiirettä...

 

 

"On ollut vähän kiirettä….

 

Olen saanut tuon vastauksen useita kertoja, kun olen esimerkiksi kaupassa törmännyt tuttavaan/asiakkaaseen, joka ei ole käynyt hoidoissa muutamaan hetkeen. Niin, kiire.

Me ihmiset ollaan joskus kyllä tosi veikeitä olentoja; me hoidetaan työmme, kotimme, vanhempamme ja lapset ja kaupassa käynnit ja itsensä kehittämiskurssit ynnä muut, mutta oman itsemme hoitamisen me jätämme ihan liian usein väliin…miksiköhän…?

Ihan oikeasti; jättäisitkö sinä autosi määräaikaishuollon väliin siitä syystä, kun töissä on vähän kiirettä? Tai kun pitää ehtiä käydä ostamassa kasvimaalle lannoitetta. Tai paikata pikku-Eeron haalarit. En usko. Et myöskään jätä lapsiasi kuskaamatta harrastuksiin siitä syystä, kun et ehdi. Et jätä, sillä sinä priorisoit lasten harrastukset vähemmän tärkeiden asioiden edelle ja löydät siihen aikaa.

Miksi sitten me ihmiset jätetään usein oman itsemme hoitaminen väliin…? Vaikka väsyttää vietävästi, kun heräät öisin tasan kello 3 (maksan aikaan) ja vaikka päässä surisee, kun on niin kova kiire töissä. Ja niskaa ja hartioitakin jomottaa, kun on tullut tehtyä ylipitkiä työpäiviä läppäriä naputellen….Niinpä niin…syitä – vai tekosyitä – riittää. Surullisinta tässä on vain se, että se joka tästä kiireestä eniten kärsii olet sinä itse. Ja sitä kautta kaikki läheisesi, sillä jos Sinä et voi hyvin, ei myöskään läheisesi, perheesi, voi voida hyvin….Mietihän ihan hetki tätä ja sitä, että mitä muutoksia Sinun elämääsi pitäisi tehdä, jotta sinulla olisi aikaa huolehtia myös itsestäsi. Ne muutokset eivät välttämättä ole aina ihan hirveän isoja…

Iloa ja valoa kevääseesi!

MinnaMaarit

  

Kirjoittaja on hämeenlinnalainen akupunktio- ja äänimaljahoitaja, jooga- ja meditaatio-ohjaaja ja elämänkoululainen, jolle hoitaminen ja hyvinvointitietouden jakaminen on sydämen asia. MinnaMaarit aloittaa hoitovastaanoton Hämeenlinnan TervesyHUOLTAMOlla 1.5.2021 alkaen. MinnaMaaritista löydät lisätietoa www.jooga23.fi ja www.luxbonitas.com sivustoilta."

Arkisto:

Käytetyimmät tunnisteet: